Driedaagse van Nijmegen

Afgelopen dinsdag liepen in Nederland de temperaturen op tot bijna veertig graden. Alle reden om de eerste dag van de Nijmeegse Vierdaagse geen doorgang te laten vinden. Dit jaar was er dus sprake van de Driedaagse van Nijmegen tevens zijnde de 104e Vierdaagse. Iedere avond was er voor de thuisblijvers een gezellig  programma op NPO 1 onder de titel “ Het gevoel van de Vierdaagse”. Leuk om te zien en voor velen wellicht een aanmoediging om zich ook eens in te schrijven. Het aantal inschrijvingen viel dit jaar overigens wat tegen maar woensdag gingen toch ongeveer 38.500 van start. De eerste dag waren er ongeveer 1490 uitvallers en de tweede dag ongeveer 1530. Hoe het de laatste dag is afgelopen is nog niet bekend maar vermoedelijk hebben toch rond de 35.000 wandelaars dit jaar de eindstreep gehaald. Al met al een fantastische prestatie van al deze wandelaars.

Overigens zal de Vierdaagse van 2022 de boeken ingaan als de eerste Vierdaagse na de twee jaren dat er geen Vierdaagse kon worden gelopen vanwege de Corona Pandemie en het in plaats van een Vierdaagse een Driedaagse werd. 

Verder in het verleden was er in 1940 een zogenaamde Noodvierdaagse vanwege de oorlogsomstandigheden. Verder werd er  gedurende de oorlogsjaren geen Vierdaagse meer gelopen. In 2006 werd de Vierdaagse na één dag verder afgelast vanwege de weersomstandigheden( een hittegolf die aan twee deelnemers het leven koste.) Degene die toen gestart waren ontvingen een herinneringsspeld.                       De foto’s zijn van TV Gelderland die de tocht via hun eigen TV kanaal versloeg. 

Binnenkomst 22 juli 2022
De Driedaagse bleef volgens het spandoek een Vierdaagse
De Via Gladiola

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s